Blog van PRAKTIJK de kapstok

Ik zie het echtpaar op mijn beeldscherm naast elkaar zitten. Van elkaar afgewend, armen over elkaar. Dit is het tweede gesprek.

Blog van PRAKTIJK de kapstok

Ze hebben flinke woorden gehad, hij is boos geworden, zij is weggelopen en na een paar uur terug gekomen. Ze hebben zwijgzaam, gegeten en zijn naar bed gegaan. Ze weten niet hoe ze verder moeten met elkaar en ze kijken hoopvol naar mij.

In het begin van ons gesprek vliegen de verwijten over een weer. Ik begin het patroon van ruzie in kaart te brengen en van daaruit kan ieder voor zichzelf bedenken wat er van binnen gebeurde, het gevoel aan de kant te worden gezet, het gevoel als een klein kind gestraft te worden.

Als ze dit van elkaar horen komt er iets van ontspanning, ze kijken elkaar af en toe aan .

Ze gaan de komende dagen kijken of ze het patroon kunnen herkennen en naar elkaar kunnen benoemen. En dan gaan we in het derde gesprek ermee verder.

Geplaatst op maandag 21 december 2020.

Over PRAKTIJK de kapstok

Dit bericht is geschreven door PRAKTIJK de kapstok. Het bedrijf valt onder coaching uit Meppel. Trefwoorden van PRAKTIJK de kapstok uit Dalfsen : coaching praktijk, coaching met christelijke achtergrond, opvoedcoach, opvoedondersteuning, individuele gesprekken ouders, kindercoach, hulpverlening voor veilige basis, goed voor jezelf kunnen zorgen.

Lees meer over PRAKTIJK de kapstok.