Informatie over een gezonde(re) leefstijl

Voor begeleiding tijdens het volgens van dit Gezondheidsprogramma: info@levenhealthy.nl of 06-22342370

Informatie over een gezonde(re) leefstijl

,,Nederland is wereldkampioen zitten’’

Het is een zware strijd, met een tegenstander van formaat, aldus prof. dr. Erik Scherder (68) en prof. dr. Leonard Hofstra (57). De neuropsycholoog en de cardioloog delen een aanstekelijk enthousiasme, verkondigen hun boodschap met een gezonde dosis humor. Zorg goed voor je gezondheid door te bewegen en door je voeding te verrijken met de juiste voedingsingrediënten.

Waarom is een gezonde leefstijl dan zo lastig?

Als mensen vandaag teveel hamburgers eten, denken ze niet na dat ze daar over twintig jaar ziek van kunnen worden. Soms is de motivatie er wel, maar is er de wil of omstandigheid niet om er op de juiste manier naar te handelen. Maar…als je vandaag beweegt, word je er vandaag al beter van. De cardioloog staaft dat met cijfers. Als je van 4000 naar 8000 stappen per dag gaat dan halveert de kans op overlijden. Van 4000 naar 12.000 stappen vermindert de kans zelfs met twee derde. Volgens beide heren kunnen mensen nooit te vroeg beginnen met de gevraagde extra inspanning. De eerste aftakeling, van zowel hart als brein, dient zich al snel aan. Slagaderen slibben al rond het 20ste levensjaar dicht, met de hersenen wordt het ook al snel minder. Alle reden dus om snel te handelen, aldus Erik Scherder.

https://www.ad.nl/wetenschap/het-belang-van-bewegen-van-4000-naar-8000-stappen-per-dag-halveert-de-kans-op-overlijden~af7a85d1/

Gratis digitale uitleg: Gezonde voeding en leefstijl vanuit je eigen huis. Door: Coby Bouwkamp-ten Kate, namens de zorgprofessionals van 3Care Op: woensdag 3 februari (morgen) van 19.30 tot 20.45 uur

Aanmelden via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfaTZQGW5cXtn0F5GYjChPjsB-Ix9GU9TCz9qSkrg60pAy5yQ/viewform

Geplaatst op dinsdag 2 februari 2021.

Over Just Healthy

Dit bericht is geschreven door Just Healthy. Het bedrijf valt onder coaching uit Meppel. Trefwoorden van Just Healthy uit Meppel : Integraal Vitaliteits- en Leefstijlcoach, Gezondheidscoach, Gezond gewicht, Disbalans aanpakken, Acces Bars behandeling, Mindful Walk en Run cursus, Mindful Wandelcoaching 1 op 1, Healthscan, Oerwandelevent, Mindset, Gezonde voeding, Natuurlijke voedingssupplementen, 3Care Voedings- en Leefstijlspecialist.

Lees meer over Just Healthy.