Werken aan je weerstand

NU is het Dé tijd om te werken aan je weerstand! Wat kun jijzelf doen?

Werken aan je weerstand

Nu is het Dé tijd om te werken aan je weerstand!

Wat kun jijzelf doen?

Belangrijk in deze Corona-tijd is goed voor jezelf en je gezondheid te zorgen. Daarnaast voor de gezondheid van de mensen in je directe omgeving.

Hoe moeilijk is dat nu, nu we in een totaal andere wereld leven, veel thuis zijn, ons werk niet of heel anders mogen uitoefenen én voor veel mensen een pittige taak erbij, het onderwijs voor de kinderen.

Tips om de boel in goede banen te leiden: Zorg voor regelmaat - sta elke dag op hetzelfde tijdstip op en laat je kinderen dat ook doen - neem een goed ontbijt, voor een goede hersenfunctie - hou vaste les-tijden en pauzes aan en ga in die pauze ook lekker naar buiten - beweeg in die pauze, loop een rondje, haal die frisse neus - zorg dat er geen afleiding van social media is, tijdens de les - neem een gezonde lunch en ook in die pauze even naar buiten

Zorg voor gezonde tussendoortjes, maak ze eventueel 's middags zelf samen met de kinderen is meteen een mooie bezigheid.

Hoe zorg je verder goed voor jezelf en je naasten in deze tijd? - Zorg voor voldoende slaap - Zorg voor voldoende ontspanning - Zorg voor voldoende inspanning - Zet je telefoon/laptop/TV twee uur voordat je gaat slapen uit, zodat je dag- en nachtritme niet verstoord wordt en je lichaam de melatonine (slaaphormoon) aan kan maken die je nodig hebt om goed te kunnen slapen. - Misschien lukt het om voor het slapengaan nog een rondje te wandelen? - Zorg voor gezonde voeding, drie gezonde en verzadigende maaltijden, daar krijg je energie van. - Neem voldoende groente en fruit voor de broodnodige vitamines en mineralen en slik supplementen als aanvulling - Zorg voor positiviteit, deze periode gaat een keer weer voorbij. Geniet van de waardevolle tijd die je nu krijgt voor jezelf en je gezin, voordat je het weet zitten we weer in de ratrace van voor de Corona.

Heb je vragen, zoek je hulp om hier op een goede manier mee om te gaan, laat het me weten. Online is er veel mogelijk qua informatie-uitwisseling.

"Goed voor jezelf zorgen, betekent dat je er nog beter voor de ander kunt zijn."

Hartelijke en gezonde groet, Annekie Kiers, Integraal Vitaliteits- en Leefstijlcoach Just Healthy. www.just-healthy.nl info@just-healthy.nl 06-22342370

Geplaatst op donderdag 2 april 2020.

Over Just Healthy

Dit bericht is geschreven door Just Healthy. Het bedrijf valt onder coaching uit Meppel. Trefwoorden van Just Healthy uit Meppel : Integraal Vitaliteits- en Leefstijlcoach, Gezondheidscoach, Gezond gewicht, Disbalans aanpakken, Acces Bars behandeling, Mindful Walk en Run cursus, Mindful Wandelcoaching 1 op 1, Healthscan, Oerwandelevent, Mindset, Gezonde voeding, Natuurlijke voedingssupplementen.

Lees meer over Just Healthy.